Hej och välkommen till vår restaurangfamilj!

Vi älskar människor, sorl, musik och skratt, grytor som puttrar, drinkar som skakas, korkar som flyger, pizzor som svettas och råvaror av finaste kvalitet. Vi har en förkärlek till Italien men gillar egentligen all mat som lagas med hjärtat! I vårt vackra Blekinge finns mängder av bra produkter och råvaror som vi gärna använder i vår matlagning. 

Vi driver tre restaurangverksamheter i Karlskrona med lite olika inriktningar. 

Restaurang Antonio’s  – Kärleken till Karlskrona och det italienska köket har format vår pärla Antonio’s. En plats där människor möts och inspireras – mathantverk – goda drycker – napolitansk pizza – färsk pasta – och utsökta rätter från det väldoftande italienska köket. Vacker inramat av den Blekingska skärgården. 

Paraply Popup – Mat och dryck under bar himmel när vår skärgårdsstad är som vackrast. Vedeldad napolitansk pizza, charketurier, sallader, ostar och iskalla drycker. Enkelt och magiskt gott! Boulebanor, livemusik och trevligt häng får varje solkysst sommarböna att stanna på en god bit mat och trevligt umgänge.

Antonio’s Event, catering & upplevelserestaurang  – Ambulerande konceptrestaurang som kan etableras var som helst, och när som helst. 

 

Nedan tjänst utlyses för Paraply popup under perioden 1 juni – 31 aug.

Vi söker en engagerad, glad och ansvarsfull person till vår sommarrestaurang mitt i skärgården! Är det du?

På vår  PopUp-restaurang, på en av de finaste platserna i Karlskrona centrum, serverar vi rykande färsk Napolitansk pizza, hamburgare i världsklass, öl-, vin och svalkande drinkar, chark- och ostbrickor samt sallader. Hela sommaren lång.

I tre år har vår sommarrestaurang gjort succé både för inresta besökare så väl som Karlskroniter. Stämningen och alla trevliga gäster gör varje dag till sommarens bästa. 

Tjänsten

Vi söker dig som är van vid att leda stora team, som har erfarenhet av restaurang- och serviceyrket och tycker om att ha många bollar i luften. Du kommer tillsammans med en kollega ansvara för planering och etablering av restaurangen samt inköp, lager och logistik. I ditt team jobbar kockar, servispersonal, vakter, städ och områdesvärdar, vilka behöver ett stabilt ledarskap med god kommunikation och tydliga ramar. Perioden gäller juni-augusti och innebär heltidstjänst.

Välkommen att skicka in en ansökan till fredrik@antonios.se

– – –

PASTO

I Italien är måltiderna heliga. Runt bordet samlas nära och kära för att njuta av det som bjuds och spendera tid tillsammans. Kanske är det just av denna anledning som det traditionellt serveras fyra rätter, istället för tre om det ska vara en komplett måltid. Ju längre måltiden varar, desto mer kvalitetstid. Oftast räcker det dock med antipasto och en pasta eller en pizza. Enkelt, snabbt, gott och perfekt tillsammans med barnen!

Hos oss på Antonio’s bestämmer du själv vilket som passar och förmodligen kommer det att variera från tillfälle till tillfälle… Det går lika bra att komma förbi på lunch i farten, på en kopp kaffe eller ett glas vin i baren, eller för att njuta av en helkväll med stort sällskap.

APERITIVI

Aperitivi är den enkla, och enligt italiensk tradition gärna bittra, fördrinken som serveras innan måltiden för att väcka aptiten. Detta kan exempelvis vara en Aperol Spritz, Negroni eller ett glas Prosecco. Det finns även utmärkta alkoholfria alternativ.

ANTIPASTI

Måltiden börjar mjukt med antipasti som är tilltugg, plockmat och förrätt i ett och samma. Ett vanligt alternativ är att det serveras ”misti” vilket innebär ”blandning”.

PRIMI PIATTI

Efter antipastin serveras Primi Piatti – första tallriken. Primi-serveringen består generellt av små portioner som har syftet att stilla den värsta hungern.

SECONDI PIATTI

Secondi Piatti är den italienska måltidens huvudrätt. Kött, fisk, fågel eller skaldjur är de vanligaste råvarorna och de flesta serveras ”som de är”. Fantastiskt gott rakt upp och ner. Contorni är de tillbehör som följer med till rätten och Secondi kombineras gärna med ett passande glas vin.

DOLCE

Dolce betyder söt eller sötsaker och är en perfekt sista rätt på måltiden. Efter maten smakar det bra med något sött eller några krämiga ostar.

DIGESTIVI

Digestivi är den lilla drinken som sippas i lugn och ro efter måltiden för att hjälpa matsmältningen. Grappa, Disaronno, Limoncello är vanliga alternativ. Till detta serveras gärna en god kopp kaffe. Ingen Italiensk måltid är komplett utan en avslutande kopp och vi rekommenderar espresso eller caffè macchiato. Får vi själva bestämma är caffè corretto en favorit – en espresso blandad med starksprit.