JOBBA HOS OSS

Älskar du sociala miljöer, upplevelser, mat- och dryck och fullt ös? Då borde du ta en plats i vår grymma restaurangfamilj.

– – –

Vi älskar den italienska matkulturen och att ta hand om hungriga magar och trevliga människor som samlas för att njuta av god mat och dryck.

– – –

Vi söker kockar, servicepersonal, diskare, städare, eller bara du som är passionerat förälskad i mat- och dryckesupplevelser. Som gillar högt tempo och fullt ös med mycket social interaktion. Som tycker om att arbeta i ett stort team som alltid levererar på topp och som har erfarenhet av serviceyrket och restaurangbranschen. Men framför allt….du som älskar den italienska maten lika mycket som vi gör.

Välkommen att skicka in en ansökan till fredrik@antonios.se

– – –

PASTO

I Italien är måltiderna heliga. Runt bordet samlas nära och kära för att njuta av det som bjuds och spendera tid tillsammans. Kanske är det just av denna anledning som det traditionellt serveras fyra rätter, istället för tre om det ska vara en komplett måltid. Ju längre måltiden varar, desto mer kvalitetstid. Oftast räcker det dock med antipasto och en pasta eller en pizza. Enkelt, snabbt, gott och perfekt tillsammans med barnen!

Hos oss på Antonio’s bestämmer du själv vilket som passar och förmodligen kommer det att variera från tillfälle till tillfälle… Det går lika bra att komma förbi på lunch i farten, på en kopp kaffe eller ett glas vin i baren, eller för att njuta av en helkväll med stort sällskap.

APERITIVI

Aperitivi är den enkla, och enligt italiensk tradition gärna bittra, fördrinken som serveras innan måltiden för att väcka aptiten. Detta kan exempelvis vara en Aperol Spritz, Negroni eller ett glas Prosecco. Det finns även utmärkta alkoholfria alternativ.

ANTIPASTI

Måltiden börjar mjukt med antipasti som är tilltugg, plockmat och förrätt i ett och samma. Ett vanligt alternativ är att det serveras ”misti” vilket innebär ”blandning”.

PRIMI PIATTI

Efter antipastin serveras Primi Piatti – första tallriken. Primi-serveringen består generellt av små portioner som har syftet att stilla den värsta hungern.

SECONDI PIATTI

Secondi Piatti är den italienska måltidens huvudrätt. Kött, fisk, fågel eller skaldjur är de vanligaste råvarorna och de flesta serveras ”som de är”. Fantastiskt gott rakt upp och ner. Contorni är de tillbehör som följer med till rätten och Secondi kombineras gärna med ett passande glas vin.

DOLCE

Dolce betyder söt eller sötsaker och är en perfekt sista rätt på måltiden. Efter maten smakar det bra med något sött eller några krämiga ostar.

DIGESTIVI

Digestivi är den lilla drinken som sippas i lugn och ro efter måltiden för att hjälpa matsmältningen. Grappa, Disaronno, Limoncello är vanliga alternativ. Till detta serveras gärna en god kopp kaffe. Ingen Italiensk måltid är komplett utan en avslutande kopp och vi rekommenderar espresso eller caffè macchiato. Får vi själva bestämma är caffè corretto en favorit – en espresso blandad med starksprit.