CONVINZIONE

Våra menyer baseras på fantastiska råvaror och produkter som vi importerar från vårt omfattande nätverk i Italien men även handplockar från närliggande gårdar och leverantörer. Vi hyser enorm kärlek till vår pastamaskin och vår Napolitanska pizzaugn, men är lika galet passionerade av hela italienska mat- och dryckeskulturen där råvaran står i centrum på tallriken. Viner, grappa, kaffe, limoncello – en måltid kan inte få ett bättre avslut än en riktigt trevlig digestivi som dansar fint på tungan! Ja, ni hör själva. Vi älskar det vi gör!

 

Ett världsarv mitt i världsarvet!

Att göra en äkta napolitansk pizza är ett konststycke som endast riktigt duktiga pizzaiolos besitter. Det är ett yrke som gått i arv i sekel och kräver en ugn som håller 400-450 grader. Disciplinen är så rigid att en sammanslutning i Neapel år 1984 skrev ihop ett dokument för att sammanfatta de grundläggande reglerna som måste följas för att en pizza ska få kallas för en Vera Pizza Napoletana (en äkta napolitansk pizza). Napolitansk pizza finns sedan 2017 med på UNESCOs världsarvslista.

Våra pizzaiolos är licensierade i napolitansk pizza av Accademia della Cucina Napolitana och Associazione Verace Pizza napoletana (AVPN).

I nostri menu

ⓥ = Vegetarian     🅥 = Vegan     🥜 = Nötter

AMICI DI APERITIVO

Oliver.40:-

Saltrostade italienska hasselnötter.40:-

 

ANTIPASTI

Prosciutto di Parma.98:-

Getost, fikon, pumpakärnor, ljumma rödbetor, honung- & olivoljedressing

Bruschetta al Pomodoro.79:-

Vitlöksrostat surdegsbröd med körsbärstomater, mozzarella, basilika, vitlök ⓥ

Vitello Tonnato.115:-

Tunt skivad kalvytterfilé med tonfiskmajonnäs, ruccola, kapris

Carpaccio di Manzo.125:-

Tunt skivad rå oxe, olivolja, kapris, havssalt, ruccola, parmesanost

Burrata.105:-

Tomat, grillad persika, basilika, olivolja ⓥ

Antipasti formaggio.115:-

Dubbel portion.195:-

Utvalda ostar och tillbehör som vi är väldigt nöjda med
Fyra olika italienska ostar, fikonmarmelad och inlagda grönsaker ⓥ

Antipasti Carne.115:-

Dubbel portion.195:-

Charkplanka med olika charkuterier, oliver och olivolja i en fantastisk mix. Serveras med de klassiska tillbehören grillade grönsaker och tryffelmajonnäs

Antipasti Mix.195:-

Stor portion (4 pers).355:-

Det bästa av chark och ost tillsammans.

INSALATE

Insalate Mozzarella Fritta.125:-

Husets sallad med friterad mozzarella ⓥ 🥜

Insalate Prosciutto di Parma.175:-

Husets sallad med prosciutto di Parma 🥜

Insalate Scampi e aglio.185:-

Husets sallad med vitlöksmarinerade räkor 🥜

SECONDI

Risotto funghi.195:-

Krämig risotto med portabello, rotfruktschips, parmesan ⓥ

Risotto con gamberoni.245:-

Krämig risotto med scampi, musslor, vitt vin, parmesan, rotfruktschips

Filetto di Manzo e gorgonzola.275:-

Grillad oxfilé med gorgonzolasås, parmesan- och tryffel pommes frites, grönsaker efter säsong

Saltimbocca alla Antonio.255:-

Kalvytterfile, rödvinsreduktion, prosciutto och friterade risottobollar, syrad salvia

PIZZE

Margherita.100:-

San Marzanotomater, fior di latte, basilika ⓥ

Marinara.100:-

San Marzanotomater, vitlök, oregano 🅥

Bufala.130:-

San Marzanotomater, buffelmozzarella, basilika, olivolja ⓥ

Diavola.145:-

San Marzanotomater, fior di latte, Spianata Calabra, chiliolja, chiliflakes, basilika

Romagnola.150:-

San Marzanotomater, fior di latte, prosciutto, ruccola, parmesan

Capricciosa.150:-

San Marzanotomater, fior di latte, champinjoner, kronärtskocka, prosciutto cotto, oliver

Friarelli.150:-

Fior di latte, Salame Calabrese, Basilico, Olio Extravergine

Mortazza.150:-

Fior di latte, Mortadella, Pesto di Basilico, Olio Extravergine

Quattro formaggi.155:-

Olivolja, fior di latte, parmesan, taleggio, gorgonzola, basilika ⓥ

Figone.155:-

San Marzanotomater, fior di latte, pesto, prosciutto, scamorza, basilika 🥜

Karlskrona.175:-

Creme fraiche, rökt lax, ricotta, dill, semitorkade tomater


PASTA

Bolognese.125:-

Nötkött, rödvin, selleri, brynt lök

Pesto Vegano.135:-

Pesto Vegano, rostade rödbetor, vitlök, semitorkade tomater 🅥 🥜

Carbonara.145:-

Guanciale, ägg, Pecorino Romano, parmesan, svartpeppar

Polpette.155:-

Italienska köttbullar av kalvfärs med pancetta i tomatsås.

Vongole.175:-

Vongolemusslor, chili, vitlök, grädde, vitt vin

Filetto Di Manzo E Tartufo.195:-

Oxfilé, lök, tryffel, persilja, grädde.

DOLCI

Gelato alla Antonio.69:-

Kvällens glass på chokladbotten med färska bär. Lokalt producerad

Sorbetti alla Antonio.69:-

Kvällens sorbet med färska bär 🅥

Gino con gelato Limoncello.75:-

Säsongens frukt som gratineras med vit choklad. Serveras med glass och Limoncello

Tiramisú.75:-

Mascarpone, zabaglione, kaffe och kakao

Pizza Amore.130:-

Bär, nutella, mascarpone

MENÙ PER BAMBINI

Serveras upp till och med 10 år.

Pizza Margherita.60:-

San Marzanotomater, fior di latte och basilika ⓥ

Pizza Romagnola.70:-

San Marzanotomater, fior di latte, prosciutto, ruccola, parmesan

Pasta Bolognese.60:-

Ragù alla Bolognese

Pasta Carbonara.70:-

Guanciale, ägg, Pecorino Romano, Parmesan, svartpeppar

Antonio’s Gelato Bambino.40:-

Vaniljglass med fudgesås

Dryck

Öl på fat 40 cl

Birra Moretti 4,6%
Italiensk frisk lager som passar bra till de flesta rätter.

Krusovice 5,0%
Tjeckisk lageröl med lite mer beska och fyllighet.

Ship Full of IPA 5,8%
Bärnstensfärgad India Pale Ale med bra balans mellan maltighet och humlebeska.

Bulldog Double IPA 8,4%
Kraftfull India Pale Ale med massor av smak.

Öl på flaska

Birra Moretti Toscana 5,5%
Mariestad 50 cl
Melleruds Pilsner
Daura Damm Glutenfri
Paulaner Hefe Weissbier 50 cl
Kallholmen IPA

Mousserande viner

Prosecco Treviso Extra Dry DOC
Italien, Le Contesse
Druvor: Glera 100%
Medelfyllig, fräsch, fruktig och insmickrande smak av citrus, päron, persika och mineral. Rik mousse och fräscht slut.

Le Contesse Pinot Rosé Spumante Brut
Italien, Le Contesse
Druvor: Pinot Nero 70%, Pinot Bianco 30%
Fruktig med inslag av röda bär och tropisk frukt. Blommig med en hint av rosor och violer. Moussen lyfter smaken av de röda bären.

Vita viner

AP Vino Bianco
Italien, Cantina Valpantena
Druvor: Garganega 40%, Trebbiano 20%, Catarratto 30%, Sauvignon Blanc 10%
Frisk, och fruktig smak av gröna äpplen, mogna päron och med aromatiska inslag av varma citrustoner och en pigg syra som avslut. Utmärkt till lätta förrätter, fisk- och skaldjur , gärna lite kryddiga. Bra sällskapsvin.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC
Italien, Piersanti
Druvor: Verdicchio 100%
Medelstor, frisk smak med krämiga toner av päron, gråpäron, vita persikor, mineral, mandel och krusbär, persikor, leetche och grapefrukt. Passar till trevligt sällskap, antipasti, pasta med fisk och skaldjur samt till fräscha fiskrätter.

Albizzia Chardonnay di Toscana IGT
Italien, Toscana, Marchesi di Frescobaldi
Druvor: Chardonnay 100%
Medelstor, koncentrerad smak i fräsch och frisk stil med inslag av mineral. Lång, sirlig eftersmak med diskret örtighet.
Passar till skaldjur au naturel liksom till eleganta rätter av fisk, skaldjur och ljust kött.

Anna Weissburgunder
Italien, Alto Adige, Tiefenbrunner
Druvor: Pinot Bianco 100%
Torrt friskt vin med härliga runda fruktsyror med inslag av mogna äpplen, vita blommor och ett fint friskt avslut.
Passar till smakrika fiskrätter, lätta kycklingrätter med krämig sås samt gräddiga ris- och pastarätter.

Cataratto DOC Caruso & Minini
Italien, Sicilien
Druvor: Catarratto

Roséviner

Torre del Falasco Bardolino Chiaretto Rosé DOC
Italien, Bardolino Chiaretto DOC, Cantina Valpantena
Druvor: Corvina 80%, Molinara 20%
Torr, frisk och fruktig smak av hallon och färska jordgubbar och med ett avslut av krispig citrus. Strålande som den är en varm sommardag! Gott till lätta rätter av ljust kött, skaldjurssallader eller diverse antipasti och plockmat.

Röda viner

AP Vino Rosso
Italien, Veneto, Cantina Valpantena
Druvor: Corvina 40%, Rondinella 10%, Merlot 35%, Cabernet Sauvignon. 15%
Medelfylligt med mjuka tanniner med smak av mogna körsbär och skogshallon. Fruktigt avslut med bra balans. Utmärkt till pastarätter och klassiska italienska rätter med tomatsås. Klarar även lättare kötträtter som kalv eller kyckling.

I Tratturi Primitivo IGT
Italien, Cantina San Marzano
Druvor: Primitivo 100%
Medelfylligt vin, fruktig smak med inslag av torkade plommon och mörk choklad. Smaken är balanserad med polerade tanniner och saftig eftersmak. Passar kryddstarka charkuterier, mustig lasagne, grillat kött och till välkryddade, mustiga grytor.

Pater Sangiovese di Toscana IGT
Italien, Toscana, Marchesi di Frescobaldi
Druvor: Sangiovese 100%
Medelstor, kryddig, saftig smak av körsbär, björnbär och tranbär med frisk syra och inslag av fat samt lång eftersmak med toner av örter och mörk choklad. Passar strålande till antipasti med kallskuret, till grillad smakrik salsiccha, pastarätter med köttsås samt enklare rätter av lamm eller kalv.

Torre Del Falasco Valpolicella Ripasso DOC
Italien, Valpolicella, Cantina Valpantena
Druvor: Corvina 70% och Rondinella 30%
Medelfylligt vin med smak av mörk frukt, choklad och lite mandel och lång, aningens het eftersmak. I Italien dricker man detta till smakrika rätter av vilt eller nöt, antingen som grillat eller som grytor. Passar även till vällagrad parmesan.

Sirica Campania Rosso IGT
Italien, Kampanien, Feudi di San Gregorio
Druvor: Sirica 100%
Medelfylligt vin med elegant struktur och smak av friska, mogna körsbär i lång, mjuk avslutning. Passar till stenugnsbakad pizza med mozzarella och färska örter, grillade kyckling eller smakrika, eleganta kalvrätter.

Nipozzano Riserva Chianti Rufina DOCG
Ursprung: Italien, Marchesi di Frescobaldi (Castello di Nipozzano)
Druvor: Sangiovese 90% , kompletterande druvor 10%.
Medelfylligt men mycket komplex, intensiv och elegant torr smak med toner av moreller, rostat kaffe, mörk choklad, örter, fat och charkuterier. Ett elegant vin med lager av smaker samt lång komplex eftersmak. Perfekt till en krämig sisotto med svamp eller parmaskinka, smakrikare rätter av viltfågel, kalv- eller lammfilé med vinsås och färska örter mm.

Tenuta Frescobaldi di Castiglioni Toscana IGT
Ursprung: Italien, Marchesi di Frescobladi (Tenuta di Castiglioni)
Druvor: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 30%, Cabernet Franc 10% och Sangiovese 10%.
Medelstor, kraftig, fruktig smak med inslag av röda och mörka bär med kryddor, fat, tobak, mocka, mineral, svarta vinbär samt lång, kryddig eftersmak med toner av tobak och örter. Passar till smakrika, rustika rätter av mörkt kött, gärna med fetare såser.

Vino Nobile di Montepulciano DOCG EKO
Italien, Toscana, Il Conventino
Druvor: Sangiovese 85%, Colorino, Canaiolo, Mammolo 15%
Medelstor smak av mörka mogna bär med inslag av fat, örter, choklad, blommor och nypon. Ett mycket balanserat vin med pigg syra och lång elegant eftersmak. Idealisk till grillat kött och till klassiska italienska långkok.

Lucente Toscana IGT
Italien, Toscana, Luce della Vite
Druvor: Merlot 75%, Sangiovese 25%
Medelstor, komplex smak av mörka bär, kaffe, fat, mineral, charkuterier och mandel. Ett fruktdrivet vin med balanserade ekfatstoner, markerad strävhet samt lång eftersmak. Passar smakrika rätter av kalv, lamm men även eleganta rätter av vilt med pikant kryddning.

Torre Del Falasco Amarone Della Valpolicella DOCG
Italien, Vaploicella, Cantina Valpantena
Druvor: Corvina 75%, Corvinone 15%, Rondinella 10%
Fyllig, rik, koncentrerad smak av mörk frukt, mörka bär som plommon, moreller, körsbär, blåbär, björnbär med inslag av fat, choklad och viol. Detta dricker italienarna till kraftfulla rätter av välhängt mörkt kött, ofta vilt, med smakrika tillbehör.

Exklusiva röda viner - Klassiker

Barolo ”Tresuri” DOCG
Italien, Piemonte, Mauro Sebaste
Druvor: Nebbiolo 100%
Fyllig och kraftfullt men ändå harmonisk smak av mörka bär, fat och italienska örter i lång eftersmak. Passar till välhängt rött kött, vilt och stekar med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor.

Castelgiocondo Brunello di Montalcino DOCG
Italien, Marchesi di Frescobaldi, Castel Giogondo
Druvor: Brunello (Sangiovese Grosso)
Medelstor, fruktig och mjuk smak av söta körsbär kombinerad med fruktig strävhet och toner av fat, kaffe, mörk choklad samt mandel. Ett ytterligt, komplex vin med lång, torr och varm eftersmak med inslag av örter. Passar kraftiga kötträtter av mörkt kött av högsta kvalitet, gärna med smakrika såser och mustiga tillbehör.

Barbaresco Santo Stefano
Ursprung: Italien, Neive, Piemonte, Castello di Neive
Druvor: Nebbiolo 100%
Medelstor frisk och typisk Barbarescostil med smak av röda och mörka bär samt inslag av nypon. Ytterst välpolerad strävhet.
Passar smakrika kötträtter av bästa klassens nöt eller vilt.

Söta viner

 Pomino Vinsanto DOC
Druvor: Trebbiano, Malvasia toscana och San Colombano.

Naturviner

Vitt:
2016 Andrea Scovero El Campesino 
100% Sauvignon Blanc, Piemonte.
Har macererats med skalen 20 dagar på amfora och sedan lagrats 16 månader på tank. Macerationen bidrar till struktur men det är frukten i vinet som dominerar.

Rött:
2016 Andrea Scovero Barbera Amphora,
Piemonte, Asti
25 dagar maceration med skalen, sedan 9 månaders lagring på amfora.

2012 Filippo Manetti, Campiume
100% Sangiovese de Ravenna, Emilia Romagna.
30 dagars maceration med skalen, press och sedan 2 år lagring på gamla fat.

2017 Luigi Spertino, MARGHERITA Grignolino
100% Gignolino, Piemonte, Asti.
21 dagars maceration med skalen, press och sedan 9 månaders lagring på amfora.

2018 Cascina delle Rose Langhe Nebbiolo
Barbaresco
20 dagars maceration med skalen, press och sedan 7 månader lagring på ståltank.

Alkoholfria drycker

Coca-Cola
Cola zero
Sprite
Fanta
San Pellegrino Limonata burk 33 cl
San Pellegrino Aranciata Rossa burk 33cl
San Pellegrino Aranciata Dolce burk 33cl
Karlskrona must BIB

Öl:
Alkoholfri öl – olika sorter

Vin:
Alkoholfritt vitt – Natureo

Kaffe:
Espresso
Dubbel espresso
Cappucino
Caffé latte
Svedese= svenskt bryggkaffe
Te

Dryck för Take Away:
San Pellegrino Vatten PET 50 cl
San Pellegrino Limonata burk 33 cl
San Pellegrino Aranciata Rossa burk 33cl
San Pellegrino Aranciata Dolce burk 33cl

Drinkar

Vår drinkmeny är skapad efter den italienska kulturen och råvarorna. Förbered dig på en upplevelse utöver det vanliga, då italienarnas sätt att både äta och dricka skiljer sig mycket från hur vi gör Sverige. I Italien dricker man aperitif innan maten, till exempel en Spritz eller en Negroni. Efter maten dricker man digestif såsom Limoncello eller Grappa som även sägs lindra matsmältningen. Hos oss kan du få hela den italienska upplevelsen. Men självklart har vi valt att tänka lite utanför boxen, som vi alltid gör.

Luta dig tillbaka och njut av en kväll i den italienska dryckens tecken, med en liten twist.

Spritz
Aperol
Limoncello
Hugo

Sours
Disaronno
Grappa
Whisky

Buono e misto
Espresso martini
Negroni
Mojito

För er som älskar grappa, eller bara är nyfikna
Grappa Gimlet
Grappa Manhattan
Grappa Rita

GT Italiano
Espresso GT
Limoncello GT
Orginale GT

Kaffedrinkar
Caffé Antonios
Caffé Amaretto
Caffé Galliano

Grappa

Få andra drycker har lika fantastiska anhängare och lika många belackare. Grappa är Norditaliens akvavit. I slutet av 1800-talet fanns knappt en vinbonde som inte tog tillvara på sina druvrester och destillerade dem till grappa. I dag är grappaproducenterna färre men utvecklingen har gjort grapporna renare och mer drickbara. Fortfarande passar de bäst efter en italiensk måltid – med eller utan espresso. Eller varför inte i en drink?

Castelgiocondo Grappa
Grappan tillverkas av pressresterna efter framställningen av Castelgiocondo Brunello di Montalcino. Destillationen görs hos Distilleria Bonollo. Efter destillationen ligger grappan på tankar av rostfritt stål så att den fruktiga karaktären bevaras.

Luce Grappa Invecchiata
Grappan tillverkas på pressresterna från vinframställningen av Luce. Destillationen görs av välkände Jacopo Poli i Sciavon, i en drygt 50 år gammal destillationspanna. Druvsorterna är Merlot och Sangiovese. Luce Grappa Invecchiata är fatlagrad under tre år på fat av fransk ek (Allier).

Grappa Affinata Botti da Demerara Rum, Distilleria Dellavalle
Grappa Affinata Botti da Porto, Distilleria Dellavalle
Grappa Affinata Botti da Sauternes, Distilleria Dellavalle
Grappa Affinata Botti da Whisky, Distilleria Dellavalle

Historien om Della Valle Destilleri börjar i början av åttiotalet i Vigliano d’Asti, i hjärtat av Piemontes vinproducerande tradition.

Efter att ha byggt upp en lång erfarenhet slår drömmen in för Roberto della Valle, passionerad oenolog och expert på vin och grappa. 1983 grundas Della Valle Distilleria.

Teknik, kunskap, innovation; det här är bara några av de viktigaste egenskaperna som har gjort det möjligt för Della Valle Distillery att växa exponentiellt och samtidigt behålla den prestigefyllda etiketten som utmärkt hantverksdestilleri.

Romano Levi Grappa Moscato
Romano Levi Grappa Barbaresco
Romano Levi Grappa Barolo

Romano Levi är ”kultgrappan” framför andra och berömd bland grappakännare runt om i världen. Romano Levi kallades ”den änglalika grappamakaren” och är omspunnen av myter. Det sägs t ex att han aldrig under hela sin levnad lämnade sin hemby där destilleriet ligger, den idylliska byn Neive i Piemonte i vinregionen Barbaresco.

Romano Levi föddes 1928 och dog 2008 då produktionen upphörde. Men har nu återupptagits igen av den nya ägaren som fortsätter Romanos gärning. Man återanvänder nu en del av Romanos etiketter och färglägger dem för hand t ex. Man trycker också etiketter som tidigare. Romano Levis metod att tillverka grappa är unik och gammal, de är de enda som alltjämt tillverkar grappa på detta sätt. Metoden heter på Italienska ( a fuco diretto) att hetta upp pannan direkt med öppen eld. Bränslet är uttjänt råvara som har torkats till pellets. Levigrappa som är mycket rustik, anses spegla den gamla och ”riktiga” grappan.

“I make grappa: the blood of fire, the pangs of life, poetry are yours.”

~ Romano Levi ~

Marolo Grappa Barolo 9 yo
Marolo Grappa Barolo 12 yo
Marolo Grappa Barolo 15 yo
Marolo Grappa Barolo 20 yo
Paolo Marolo heter grundaren till detta fantastiska destilleri som finns i utkanten av staden Alba som ligger mellan de berömda vinregionerna Barolo och Barbaresco i Piemonte. Marolo har gott renommé och varumärket står högt i kurs hos kännare och restauratörer i både Italien, Europa och USA.

Destilleriet grundades 1977 och använder hantverksmetoden discontinuo a bagnomaria (satsvis destillering med vattenbad) dvs druvskalen blandas med vatten i pannan och upphettas indirekt för maximalt skonsam behandling av råvaran.

Fattoria di Cavalcaselle Grappa
Husets grappa och vår drinkbas. Giacomo Montresor är idag en av de mest respekterade vinproducenterna i Veneto. Från sin bas i staden Montresor (döpt efter familjen)
vid Gardasjöns södra strand har de kanske blivit allra mest kända för det vita vinet Bianco di Custoza. Familjens egen vingård, där man odlar druvor till just Bianco di Custoza, heter Fattoria de Cavalcaselle och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn.

Gobetti, Bardolino Raval ’11
Gobetti Recioto di Soave
Gobetti, Moscato Le Vigne di S.Pietro ’08
Gobetti, Lagrein ’15 ’Tutto Grado’

Distilleria Gobettis historia började 1836 när Abramo Gobetti reste runt i olika byar med sin hästdragna Alambic som användes för att hjälpa bönderna att skapa sin egen druvbrandy. i dga är det Carlo Gobetti som driver destilleriet vilket gör honom till den femte generationen som producerar dessa högkvalitativa produkter.

Sedan starten har direkteldning av destillationspannan ersatts med vattenånga vilket gör det enklare att kontrollera temperaturen. Inget destillat lämnar destilleriet förrän det har vilat i minst tre år innan tappning. Det krävs tid för att skapa fantastisk grappa!

Övrig avec

Whisky
Highland Park 12 y
Highland Park 18 y
Laphroaig 10 y
The Macallan 12 y
Bowmore 12 y
Bowmore 15 y
Bowmore 18 y

Cognac
Courvoisier VS
Courvoisier VSOP

Calvados
Drouin Calvados Selection
Drouin Calvados VSOP

Rom
Matusalem Gran Reserva 15 y
Zacapa Centenario 23 y